Tuesday, August 31, 2010

nak beli Winter Coat!!

ABERCROMBIE vs A&F WINTER COAT

bile survey kat tenet tadi, tertariknya dengan WC yang dalam website2 online shopping di US.Saje survey sbb pikir2 takkan nak pakai WC yang sama nanti bile kat SWISS. Hmm..
Tapi mana nak cari WC sperti di bawah ini di Malaysia??



Ada sesapa tau tak? Sape dapat tlg, saya blanja buka pose kt Pdg MPK1 Kuantan.
Nak yang original ek..(blagak dan mengada2..hehe)

Monday, August 30, 2010

Merdeka~



Salam Kemerdekaan~

Nampaknya tahun ni kurang sedikit semangat atau kemeriahan kemerdekaan di sebabkan rahmat Allah kita menyambut dalam bulan puasa. So kuranglah sikit bajet, gejala, penangkapan, pergaduhan, kesesakan dimana-mana.(aku rasa). Entry ini bukan untuk kupaskan tentang erti kemerdekaan dah dah beribu erti kita dengar,ianya saje untuk luahkan rasa merdeka bagi diri sendiri.Tahniah buat kerajaan dan kita kerana dapat mengekalkan kemerdekaan sampai sekarang~.

Tapi aku akan rasa merdeka bila.......

  1. Kereta dah habis bayar.
  2. PTPTN dah diselesaikan
  3. Simpanan beku melebihi RM500.000
  4. Mempunyai rumah sendiri (bukan hutang bank)
  5. Segala hutang bank diselesaikan
  6. Mempunyai aset lain selain rumah dan kereta
  7. Setelah memberi keselesaan pada mak dan ayah~
  8. Simpanan pendidikan anak (jika ade nanti)
  9. dan segala hajat tercapai~

Masa itu, baru tahu nikmat bile MERDEKA~
Doakan semoga aku akan merdeka satu hari nanti~

gambar masa show di RTM sempena kemerdekaan rasanya~

nampak tak masa satu aku??
haa~~ gambar ni lebih jelas. Live on RTM


.
.
.

NEGARA DAH MERDEKA, KITA BILA LAGI?

Sunday, August 29, 2010

Qualifier SWITZERLAND!


Salam SWISS,
memandangkan CDM Kak Jue buat entry sebegini, saya mewakilkan CDM Kak Lini untuk mengucapkan
TAHNIAH
pada semua
Qualifier ke SWISS.

Tak sabar rasanya untuk berkumpul kt Airport Kuantan dan berlepas ke KLIA. Mesti syook~~ kan? Kita enjoy betol2 ye di sana dan jgn lupe untuk celebrate besday saya kat sana ek~
Bawak duit shopping cukup , jangan abis kat airport DOHA sudeyh~~jangan lupe, less than one month kita nk fly dah~

SWISS !!! HERE I COME!!

Below is the pict of qualifiers to SWISS
(Kuantan Group)

Cdm Kak Lini...
Baju sejuk mana lak pasni~~?

DDM Kak Mira
Jangan lupe berlatih lompat2 ek

DSM Kak Rosmina
Jangan shopping byk sgt!jeles!

DDM Kak Afzan
Owh, Kali ni bawk husband, berkepit jelah ek~

DDM Abg Amin
Tak baik tak bawa wife skali~hehe

DSM Kak Aida
Pas bersalin, terus melancong ek~
Abg Aziz
Jangan seyes sgt~huhu

DSM Kak Aqma,
Jangan sedey~ nk fly ni~


and me!!
nk beli baju sejuk lg ke tak?hmm~~



peringatan!! jangan lupe tempah tiket dari Kuantan ke KLIA secepat mungkin.Ambil tiket 1hb Oktober 10.30 pagi~


tontonilah travel guide dibawah ini untuk lebih rasa tak sabar nak pegi~hehe

Penguguran anak luar nikah

Salam Ramadhan
Video klip kali ini aku ingin kongsikan kepada anda semua.
Gejala yang makin berleluasa di Malaysia. Iaitu PENGUGURAN ANAK LUAR NIKAH.Lihat sendiri video ini, betapa kejamnya manusia yang kononnya dinamakan manusia. Bayangkan kalau itu anak kita~

SUBAHANALLAH!!

kepada yang lemah semangat, tidak digalakkan menonton

"Wahai tuhan,
Aku tak layak masuk syurgamu,
Namun tak pula aku sanggup ke nerakamu,
Ampunkan dosa dan terimalah taubatku,
Sesungguhnya engkaulah pengampun dosa-dosa besar,
Dosa-dosaku bagaikan pepasir dipantai,
Dengan rahmatmu ampunkan daku,
Oh tuhanku,
Wahai tuhan,
Selamatkan kami ini,
Dari segala kejahatan dan kecelakaan,
Kami takut kami harap kepadamu,
Suburkanlah cinta kami kepadamu,
Kamilah hamba yang berharap belas darimu."



ikhlas titisan air mata dari,
SAID SAIFUL

Saturday, August 28, 2010

Bunyi pelik di rumah aku (rakaman)

Salam Ramadhan~

Aku seperti kebiasaan pulang ke rumah lewat malam kerana kebosanan bile berada di rumah waktu malam. Bila balik, aku akan mengodek FACEBOOK dan BLOG dulu sampai lah kol 3 pagi~.Dalam pukul 3 pagi, baru rasa nak menerjun atas katil, tapi tetiba terdengar bunyi pelik yang agak kuat. Jadi aku dan skuad reporter aku telah menghendap ke dapur rumah aku.

Saksikan rakaman ini~~


video

Setahu aku, setan2 kena ikat bile bulan ramadhan ni. So, aku anggap ia kucing atau tikus, tapi kenapa ia berbunyi waktu malam je? selama 4 hari berturut-turut..dan bila naik ke bumbung , tiada ape~ hmm~.. Apa kejadah nye semua ini?

saksikan episod seterusnya~

Friday, August 27, 2010

Project Natal XBox 360

Presenting
A new way to play..

XBox 360
Watch this!!

.........................

GET ONE AFTER RELEASE SOON!!
dont ask your mum to buy!

Thursday, August 26, 2010

Got A Migraine??


Migraine??

Letih mengalami Migraine setiap minggu?
Selalu melihat rakan2 mengadu migraine?

Tau tak kenapa korang selalu menghadapi migraine?
ia terjadi apabila darah anda tersekat dan mengalami pengecutan otot.
Lagi ia berlaku bila korang banyak memikir dan tension!!

tapi
terbukti dengan hanya memakai
Premium Beautiful.
Korang boleh hilangkan migraine anda dalam 30 minit dan ia akan berkurangan seterusnya


Tips:
Cara paling senang , balut kepala anda dengan bengkong PB selama 30 minit, conform akan hilang, Cubalah~~

TESTIMONI
DR. SHAZLINA

taken from my fesbuk


Untuk Percubaan dan Ukuran!!
jangan malu utk tanya saya
0176673277
(untuk wanita, agen saya akan membantu anda)

HURRY UP!!!
KALAU BELI BULAN INI,
DAPAT
CASH REBATE!!!!

Tuesday, August 24, 2010

Me on Astro TV Show


Dulu, masa kecik2,
suke sangat duk depan cermin cakap sorang2,
selalu impikan berada dalam TV.
selalu impikan jadi pembaca berita,
kekadang amik surat khabar dan main baca berita.
dan berangan jadi pasangan FAFAU dalam MELODI,
dan gantikan JIMMY dalam TREK SELEBRITI
dan akhirnya aku mendapat tawaran menjadi
HOST TEEN IQ, ASTRO
salah satu program remaja yang tidak terkenal di Malaysia.
Precious moment, seriusly~

video



tapi betol apa yang motivator2 cakap,
kalau kita betul2 nak, conform dapat!!
Yang penting, impian mesti jelas dan rasa ingin capainya~
bukan ia datang bergolek~

TETAPKAN IMPIAN ANDA SEKARANG!!

Sunday, August 22, 2010

Pesan orang Indonesia~


"Sembilan per sepuluh orang Malaysia telah melakukan kesilapan itu. Saya kata, anda patut jadi kaya. Anda tidak berhak untuk menjadi miskin. Hidup di Malaysia tetapi tidak kaya adalah malang. Adalah lebih malang lagi kerana anda sebenarnya boleh memilih untuk jadi kaya atau miskin. Malang sekali jika di sini anda memilih yang kedua. Malaysia menawarkan peluang yang sangat banyak. Anda patut kaya..." Diyono Santoso


Tertarik bile membaca Diyono Santoso yang datang ke Malaysia secara haram dan menggunakan duit dari maknya hasil dari menjual tanah sawah padi di Indonesia. Tahun pertama beliau bkerja di ladang kelapa sawit selama setahun tanpa gaji kerana ditipu. Dan beliau berhijrah ke Kuala
Lumpur dan memulakan perniagaan kecil di kotaraya tersebut. Hasilnya selepas 4 tahun beliau memiliki BMW 5 s, dan simpanan tetap RM 400,000. Akhirnya beliau pulang ke Indonesia membawa hasil lebih dari setengah juta...Kagum~
Beza 4 tahun lepas kita dengan beliau~~


kisah dipetik dari buku ini~


just for self-mastery~

Friday, August 20, 2010

Sekadar berkongsi~ Solat Jemaah

Salam Ramadhan~

Dalam bulan puasa ni, setakat hari ini, aku baru terlepas 4 kali Tarawikh. Sedih gak kan tapi tak dpt nak halang. Dan apa yang ingin aku kongsikan di sini adalah etika dan adab ketika berjemaah.

Aku meneliti sekarang ini, makin ramai tidak menghiraukan tentang etika ketika berjemaah. Yang paling teruk ketika aku bersolat jumaat di masjid berdekatan tadi..Untuk pengetahuan semua, dulu saya merupakan pelajar tahfiz separuh jalan di Selangor.huhu. So, ade beberapa pengetahuan yang saya dapat ketika di sana yang saya boleh kongsikan dengan anda semua.

1) Mengikut etika, kanak2 hendaklah berada di saf belakang. Tetapi sekarang, ayahnya selalu meletakkan anaknya disebelahnya dan menyebabkan tiada etika dan penghormatan pada org lebih tua. Macam tadi, saf ketiga dari depan dah ade budak2..ish2..~

2) Sikap tidak mahu memenuhkan saf hadapan. Sanggup kosongkan tanpa alasan. Kekadang orang tak nak ke hadapan sbb nak duk bwh kipas. Tapi ingat, kalu saf hadapan tidak penuh, maka sia-sia solat barisan belakangnya.

3) Ini yang selalu berlaku. Jika imam beri takbir untuk rukuk, biarkan imam habiskan takbir dan pegerakan, baru makmum ikot. tapi sekarang lain, imam belum sempat sujud, dia dah sujud dulu, lagi2 imam yang yang dah tua, pgerakannya nya lambat. Hati2~~

4) Barisan kita mestilah rapat. Ustaz saya dulu selalu pesan, hujung jari kaki mesti bersentuh dengan hujung jari kaki orang sebelah, bahu pun bertemu bahu. Ini kadangkala solat jemaah itu tidak diterima.

so, dengan melanggar etika di atas, solat jemaah kita hanya sia-sia.. jadi sila hati-hati..

Sekadar berkongsi,




USTAZ SAID SAIFUL
"renung2kan dan selamat beramal"

Thursday, August 19, 2010

Testimoni~ kurus dengan BIOAURA!!


Menakjubkan!!!!

Hilang hampir 10 kilo dalam masa sebulan.
dengan hanya air BIOAURA~

Azizah Hamza
35 tahun
Kuantan, Pahang
0142942669

Setelah berkongsi sebulan lepas tentang bagaimana ingin kurus dengan hanya BIOAURA, beliau sangat teruja dengan BIOAURA dan terus mencuba rahsia yang saya kongsikan selama sebulan. Kesibukan kerja menyebabkan selama sebulan saya tidak berjumpa dengan beliau, alangkah terkejotnya bile beliau menonjolkan dirinya yang berbeza dari sebulan lepas.


" sebelum ni saya telah mencuba pelbagai jenis ubat kurus dan produk-produk kurus yang terkenal, tapi ia telah membuatkan saya lebih gemok slepas stop menggunakannya. Selepas anak saudara saya berkongsi caranya dengan menggunakan BIOAURA, saya cube selama sebulan sahaja. Saya hilang hampir 10 kilo.Sangat kagum!! Saya kongsi juga tips nya dengan kawan2 yang lain tetapi tidak menjadi kerana mereka menggunakan penapis air lain"
Azizah Hamza


Saya boleh kongsikan RAHSIA KURUS DENGAN BIOAURA
Fikir apa lagi? Hubungi saya

0176673277


Congratez Noraini



Congratez Noraini, my biz partner,
baru berbiznes 2 bulan
beliau telah keluarkan kereta baru dia hari ini.

VIOS


3 minggu lepas saya dan CDM Kak Lini pergi survey kereta untuk beliau bagi menyenangkan beliau berbiznes. Tapi beliau tak sangka kami pergi survey VIOS.
Kami pergi survey VIOS sbb beliau pernah bgtau tringin sgt VIOS tapi tak tahu bile nk beli. Mengikut gaji beliau as a guru yang baru posting, beliau memang mampu untuk beli tapi katanya tak dapat nak saving ar~cut elaun mak ayah, cut elaun shopping.. cut sana sini lah ~

inilah dia bakal
DIAMOND NORAINI

bersama CDM Kak Ju~

"tak sangka, raya ni dah dapat kereta VIOS"

Tahniah NORAINI,
seorang lagi bakal mutiara dalam biz..
semoga dapat buat biznes dengan lebih bersemangat lagi.
Be a gud leader and handle your team as well as u can.
and target untuk keluarkan kereta lebih mahal yang kamu impikan tahun depan.


NIKE shoes are killing me~

memandangkan aku mude lagi, aku ni amatlah meminati NIKE shoes..
Pantang lalu mana2 kedai NIKE, conform aku singgah..
Well, dulu mmg suke ADIDAS, tp itu zaman kanak2..

bile survey2.....terminat yang bawah2 ni

hmm..yang ni cutekan.. yang ni harganya USD 900 je..


okey, minat giler yang ni.. tp xtau harga..

aduyai, yang ni skang harganya USD 1000. Design ni dibuat oleh orang Indonesia dan direka utk pameran di PARIS.. memang smart

Nike GOLD, yang ni tak pasti harganya. Rasanya dlm USD 10,000. Yang ni celebrity2 hollywod slalu pakai dan juga berada di kebanyakan pameran NIKE di seluruh dunia.
Kasut ni akan lebih sesuai bile pakai dengan sleuar n baju hitam~
Kalu pakai ni, mak mertua pun nk kasut kita, sbb nk wat gelang mas.hehe

Yang ni paling mahal USD 50,000. Nike Diamond ni penuh 11 karat choc diamond di logo nikenya dan skelilingnya. Kalu dapat yang ni, mmg tak usik pun, wat pameran je..hehe


So, mana nak utk korang pakai raya ni??

haa.... tapi bile survey2 tadi, terjumpe kasut wanita yang korang leh wat hantaran. Ni konfem xpyh bwk hantaran lain dah..sbb satu ni cukup utk kaburi mata mertua korang..

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

tadaa...







cantik kan??

Monday, August 16, 2010

i wanna be a Bilionaire


I wanna be a billionaire
So freakin Bad
Buy all the things I never had
I wanna be on the cover of Forbes magazine
Smiling next to Oprah and the queen
Ohh everytime I close my eyes.
I see my name in shinning lights
A different city every night
Oh I, I swear the world better prepare
For when im a billionaire






Sunday, August 15, 2010

Testimoni ~Premium Beautiful -Ain Safraa


Semasa kenduri di Terengganu baru-baru ni. Semua keluarga belah ayah aku berkumpul. Kami yang sepupu2 ni duk lepak kt dapur je sambil buat ketupat.. Ramai jugaklah masa tu. Then ade sorang sepupu ni baru sampai dari Kuantan. So dia baru nak makan lar.. After 5 minutes, dia ngadu sakit perut. oOppsss~ be4 dat, her name is Nurul Ain Safraa, and dia year dia amik UPSR. Rupanya dia sakit perut sbb baru nak period.. So, dia xdpt makan...

Kebetolan aku time tu pakai bengkong beautiful, trus bagi dia pinjam. Menakjubkan, after 30 minutes, dia terus pulang balik sebab dah okey.. So skang mak dia sudah memiliki satu set Premium Beautiful..


sesape yang selalu ade period pain, sengugut, keputihan or susah tido malam. Cube try premium beautiful selama 30 minit. Anda akan rasa perbezaannya..

Hubungi saya untuk percubaan~
0176673277

Saturday, August 14, 2010

anda sanggup?






Kenapa saya pilih Network Bisnez? bukan Conventional Biznes?


Salam Ramadhan

Setelah sekian lama, rakan2 lama saya menghubungi saya dan bertanya soalan ini.

"Kenape pilih network biznes? Bukan dulu kau tak suke ke?"

Penat setiap kali saya menerang pada setiap orang. So i hv decided nak tulis on my own blog. Saya telah sertai satu network biznes hampir setahun lepas. Banyak benda saya telah rasa dan kecapi dan setelah sertai, baru tau kenikmatan dunia yang patut semua rasai

Dulu, i hve thinking to open a buzines tp xtau biz ape. Maybe conventional biz spt bukak kedai or syarikat. Yelah kan, semua tau, biz mesti sgt menguntungkan dari makan gaji. Sedang saya duduk di tangga jabatan XXXX and thinking " sampai bile nk keje cmni" ... saya terima satu SMS dan diminta untuk berjumpa dengan dia segera..

tak sangka SMS tu merubah segala...


Ok lah..~People always questioned "why?' now i tell u "why".

Network
Biznes- Modal hanya sekali dan tidak rolling
Tidak perlu tapak kedai dan menyewanya
Tidak perlu bayar pekerja
Pakej Melancong PERCUMA
Sentiasa dibimbing dab boleh dirujuk
Tabung kereta mewah
Win-win situation
Jual barang hanya sekali seumur hidup
Pahala berpanjangan kerana dapat membantu rakan
Sentiasa diraikan denga gilang gemilang
Ambil masa 7 bulan - 2 tahun
Conventional
Biznez- Perlu cari tapak bukak kedai
Perlu bayar sewa
Perlu bayar pekerja
Boleh pegi melancong tapi dengan duit sendiri
Tiada tabung kereta
Perlu jual barang sampai bile-bile
Susah nak jumpe orang nak bimbing
Ambil masa 3- 4 tahun untuk kukuhkan company
Diraikan??

Sekarang anda tahu. Mentaliti mengatakan conventional biz lebih senang dan mudah tapi sebenarnya Networking Biz lebih mudah. Dalam syarikat yang saya pilih ini, biz ini boleh diwarisi sehingga bile2. Kesedaran untuk berbiznes memang telah lama bangkit dalam diri orang bumiputra cume masih tercari2 peluang yang bagus.

Ini adalah peluangnya... sile klik PROGRAM USAHAWAN

ketika diraikan

Wednesday, August 11, 2010

Nak Cantik di Hari Raya?



ingin kelihatan cantik di Hari Raya seperti ini

SIRI PEMBENTUKAN KONTUR BADAN DAN KESIHATAN
PREMIUM BEAUTIFUL

Ia dapat membentuk badan anda dan menghilangkan lemak sebelum hari raya ini.
Berikanlah kepuasan pada diri anda dan badan anda untuk bergaya di Hari Raya.

TESTIMONI:

Siti Nurhaliza
Penyanyi No 1 Malaysia
"Saya telah membeli 3 set dari usahawan Hai O selepas menyanyi di Konsert Siti tjaan Hai O kerana teruja saya melihat badan wanita usahawan Hai o"


Siti Hajar Ismail (Guru Vokal AF)
Guru Vokal Provoice Company

Saya telah diperkenalkan dengan Pakaian Premium Beautiful oleh Saudara Hishamuddin Mustafa pada tahun 2002. Pada mulanya agak berat untuk saya mencuba saranan beliau untuk mencuba pakaian ini. Saya telah memakai berbagai jenama pakaian dalam pembentukan badan tetapi Premium Beautiful amat berbeza dari segi kualiti dan keselesaan sewaktu dipakai. Saya telah mendapat bentuk badan yang sama ketika sebelum melahirkan anak yang pertama dan yang paling menakjubkan keadaan "Tummy" yang besar selama ini telah hilang dalam tempoh tak sampai 3 bulan saya memakai pakaian dalam Premium Beautiful. Pakaian ini perlu dipakai secara disiplin bagi mendapatkan hasil yang terbaik. Di atas keyakinan terhadap pakaian Premium Beautiful saya telah mendaftar sebagai pengedar syarikat Hai-O marketing. Terima kasih kepada yang telah membantu.


Hubungi saya sekarang untuk ukuran dan percubaan percuma!!

0176673277

..........