Thursday, May 26, 2011

Biggest Transformation: Believe it or not??

Hello Malaysia. 
This month memang agak struggle sket untuk cepat2 cukupkan point ke pangkat paling tinggi iaitu CDM!! tapi entry kali ini bukan nak cerita tentang perjalanan bisnes, cume nak cerita tentang seseorang dengan perubahan besar dalam hidup beliau...

Okey... tengok gambar sebelum--->


5 months ago...at switzerland!!



but now...
.
.
.
.
.
.





..


.
.
.
.
.
Believe it or not???

Presenting The New Siti Rohana!!
.

.


.


Wallah~~.. Yang belah kiri ek bukan kanan.. Hehehe... bayangkan dalam masa 5 bulan, berat badan beliau turun dalam 40 kg!!! Nak tau rahsianya?? Ia ianya gabungan 2 produk hebat.... dengan penggunaaan yang konsisten, Alhamdulillah.... Pn Siti Rohana mencapai impiannya untuk memiliki tubuh menawan!!




Premium Beautiful + Lactolite
Lose weight + Slimming + Shapping= CUN!!!!




Bagaimana caranya??? Contact me and let me be your consultant without any charges!! Okey

0176673277

Tuesday, May 24, 2011

Less than 3 weeks...


WE GONNA FLY TO------->



Reminder: 

1st day theme (KLIA) : ELECTRIC BLUE!!



Disneyland Theme : SHOCKING RED



Hong Kong Gala Night Theme: Hong Kong Style

Saturday, May 21, 2011

Saturday with Anak-anak Yatim Darul Izzah


Salam..
Alhamdulillah, our team orange mania baru sahaja selesai mengadakan program amal. Kali ni kami ke....
Pertubuhan Anak-anak Yatim Darul Izzah,
 Temerloh Pahang. 

Kami disambut oleh lebih 50 anak-anak Darul Izzah dengan senang hati. Wajah-wajah mereka memang menenangkan hati kami. Never ever thought utk melawat sebelum ini if i do not do biznes... But now kepuasan memang terasa bile bersama mereka.... 

enjoy the pict!



















Terasa diri sangat bersyukur kerana masih ada mak ayah. Rugi kalu kita tak hargai dan gembirakan mereka. Wajah anak-anak di sini memang dahagakan kasih sayang ibubapa, tetapi tidak pernah kalah dalam hidup. Mereka masih boleh tersenyum dan ketawa! 

My leader cakap, tak perlu tunggu kaya baru nak derma, derma sahaja bila-bila walaupun sedikit. That's how we live together and sense of community and not for KITA-KITA AJE!!. Rezeki yang Allah bagi harus dikongsi dengan  mereka yang kurang bernasib baik kerana itu tanggungjawab kita as hamba Allah.. Alhamdulillah.. rasa lega yang amat~


So, pada readers , next time join our team in a next charity program....u will really enjoy it..honestly....okey??







p/s: Sedekahkan Al-Fatihah untuk mereka yang ke Rahmatullah  didalam kejadian tanah runtuh di Hulu Langat baru-baru ini. Semoga dicucuri rahmat.

Friday, May 20, 2011

How to get a dream car at a young age??


SO HOW??
THE ANSWER IS.......


JUST "BELIEVE"
and 
NEVER UNDERESTIMATE YOURSELF!!

Believe in yourself!
Believe in what you do!
Believe you are beautiful!
Believe you can lose weight!
Believe you can do it!
Believe you are money magnet!
Believe you are successful!
Believe u can drive your dream car!


okey??

I BELIEVE I CAN FLY!!


"NEVER STOP DREAMING BECAUSE LIFE WITHOUT A DREAM IS LIKE GARDEN WITHOUT FLOWER!!"

Wednesday, May 18, 2011

Dream Achiever: Norul Afzan!



Salam, morning semua.Nampaknya krang lagi sebulan nak fly ke HONG KONG...Yeah! Tapi hari seorang lagi DREAM ACHIEVER yang nak diceritakan pada entry kali ni.  

Seorang kerani biasa yang mempunyai impian yang sangat tinggi. Pada mulanya, bile kenal beliau, beliau ni senyap je orangnya, camanelah boleh buat biznes ni. Tapi pemimpin selalu kata, jangan judge orang. Memang betol and now beliau salah seorang pemimpin yang memang disegani. 


ketika sama2 di Beijing! Mak kepada 3 orang anak ni~


Bakal CDM Norul Afzan, antara bestfren dalam bisnes. Memang betol lar, saya lihat dari awal Kak Afzan berbiznes sehingga sekarang memang banyak perubahan dari segi keyakinan diri, penampilan , cara cakap dan lain-lain. Setahun setengah beliau dalam bisnes ni, beliau telah merasa ke beberapa negara iaitu GERMAN, SWITZERLAND, BEIJING dan bakal ke HONG KONG bulan 6 ni!! 

Di Mt Titlis, Switzerland!

Ketika di German! Honeymoon tu!

 Dari seorang kerani ke usahawan yang berjaya dengan income puluhan ribu! Beliau pernah cerita, dulu time jadi housewife, beliau selalu berangan nak jadi wanita bkerjaya, ade kereta besar, pakai cantik2 dan Alhamdulillah.... beliau dapat!!! Congratez Kak Afzan!! Proud of you!!  Dan akhirnya keluarkan sebijik kereta idaman.

Dengan Estima impian beliau

"Kekuatan akak adalah anak, tak nak tangok anak-anak hidup susah dan akak tak pandai berniaga, tapi pemimpin lah yang canai akak sehingga ke tahap ini. Tiada dia, tiadalah saya ke tahap ini" Norul Afzan


Monday, May 16, 2011

Tenkiu Zahida!! U can do it!!!





\
Artikel di atas di ambil daripada blog http://zahida-dreamcometrue.blogspot.com

Tenkiu kepada bakal DSM Zahida yang menulis artikel di atas. Its a compliment for me! Tenkiu so much! Apa yang saya kagum tentang Zahida ialah semangat beliau yang tinggi dan komitmen beliau yang diterujai oleh rakan-rakan biznes yang lain. Beliau merupakan pemimpin tunggal yang berada di Cameron Highland. Sewaktu berkongsi peluang dengan beliau, beliau terus grabbed the chance! Jauh tidak bererti satu masalah dan satu penghalang, ia cuma satu cabaran untuk kita buat lebih baik. Banyak menimpa masalah Zahida baru-baru ini termasuk masalah kesihatan tapi itu tidak langsung mematahkan semangat beliau!


Ibu kepada seorang anak ini berimpian untuk memberi keselesaan kepada anak beliau.Itu je niat beliau untuk buat biznes ini. Niat yang baik, konfem kesudahannya pun baik. Beliau antara biz partner yang cepat berdikari. Formula biznes ni senang je, siapa cepat berdikari, dialah cepat jadi! Okey Zahida! Mengikut kata-kata orang Cina,orang yang bangkit dari kegagalan akan menjadi hebat dari orang yang tidak pernah gagal!! U Can Do It!!



"MASALAH YANG MENIMPA KITA BUKAN PENGHALANG, IA CUMA CABARAN"

Sunday, May 15, 2011

Kepada semua cekgu-cekgu saya~

Salam, bangun je pagi2 dan belambak msg slamat hari guru sebab dulu pernah jadi cekgu skejap dekat sekolah berdekatan. Tenkiu so much! tapi tak tahu dari sape sbb tak tulis nama. Zaman sekarang senang je kan, pakai msg je, dulu zaman kita2 sume pakai kad, beria2 tulis cantik2 lagi2 tulis kt papan hitam! hehe...






So, hari ni Epul nak remind balik nama2 cekgu yang pernah ajar Epul dulu:


Cikgu Masitah, Cikgu Khairul Amir, Cikgu Mariam, Cikgu Azizah, Cikgu Tengku, Sir Nazim, Cikgu Norhayati, Cikgu Rahimah, Ustazah Norzilah, Ustaz Kamaruddin, Cikgu Rusdi, Cikgu Norli, Cikgu Shahrul Azmi, Cikgu Isnaruddin, Cikgu Fadziah, Mrs Teo Bee Hwa, Cikgu Nor Naseha, Cikgu Faridah, Cikgu Azura, Cikgu Zakiah, Ustaz Rosdi, Cikgu Azikin, Cikgu Razikin, Cikgu Azlina, Cikgu Mokhtar, Cikgu Rosadah, Cikgu Wan Ahmad, Cikgu Marzuki, Cikgu Suhaidi Nordin, Cikgu Suhaidi...................




nape macam makin sikit nama cikgu2 yang aku igt ni.... Btw, special wishes for my mentor! 

CDM CHAN , MADAM, CDM KAK ANA, CDM ABG LAN
CDM KAK JU, CDM ABG ABU, CDM KAK LINI & ABG YIE!!



Terima kasih banyak2 kerana dari air tangan mereka saya berjaya ke tahap ini!







"Jangan meninggi diri kalau kita pandai membaca dan menulis, kerana itu hasil seorang guru."

Saturday, May 14, 2011

Apa perasaan tengok muke sendiri di TV??

Ape perasaan? tak tahu lah... mule2 rasa bangga tahap dewa... boleh terangkat mcm cerita muhksin tu.Ye lah kan, hasil duk cakap depan cermin slelu, blakon jd pengacara. At last dapat jadi jugak..  betol, semua bermula dari bayangan dan angan2..  kalu hari - hari kita bayangkan , konfem dapat....

Belek2 balik kt astro..rupanya ade lagi rancangan yang dihostkan oleh aku and adrea.... take a look!










Ade juga org bertanya , nape tak teruskan. Saya jwb sng je.. "bakat tak cukup, pakej muke kena ade,,i mana  ade, bakat pun lom tentu" ... yelah kan.. penonton suke yg cantik2, nsem2 dan sedap mata memandang.Aku pun suke tgk yg cantik2 je..hehehe.... Itu perbezaannya dengan dunia saya sekarang. 

Tapi saya cukup syukur and enjoy jadi host! tapi lagi enjoy dengan biznes saya sekarang. Host ni depan mata nmpk je cam ceria, blakang kamera tensen yang amat. Kenkadang kena marah dengan director, yelah kan mistake sana sini..pas kena marah, kena paksa2 ceria depan kamera...penat woooo~..... btw, syukur sgt pd Allah and Astro kerana bagi peluang!!

p/s: tang iklan aku or rancangan aku kuar di TV, btalu2 msg dari member... tanya betol ke aku..."yes , i am!" hehehe



HAPPY NURSE DAY !!
Khas utk biz partner yang keje nurse!!

Wednesday, May 11, 2011

Petua Murah Rezeki

Salam. 
Appointment hari ni di KL terpaksa dibatalkan dan malam tadi pecut balik Kuantan kerana my mum masuk wad coz of darah cair. But this morning doktor dah start masukkan darah. Susah nak tidur malam tadi fikir pasal mak. Dan saya pulak satu2nya anak beliau dan baliau satu-satunya mak saya. Harap readers sume doakan mak saya lekas sembuh..Amin.


Hari ni just nak kongsi satu petua yang saya baru mula amalkan. Apa amalan yang patut kita buat untuk minta dari DIA YANG ESA bg murah rezeki as hambanya. Rezeki semua datang dari DIA dan apa yang kita ada sekarang semua dari DIA. Benda yang wajib kita mesti ada dalam diri adalah BERSYUKUR! tapi jangan salah anggap dengan konsep bersyukur ek.. bukan redha je apa yang dapat cume bersyukur dengan rezeki dari hasil usaha kita. Semakin tinggi usaha, semakin besar ganjaran. InsyaALLAH


So, petua yang nak saya kongsikan adalah dari sorang blogger jugak yang sedang menjalankan perniagaan. Alhamdulillah, beliau sekarang maju dengan biznes beliau.


"Alhamdulillah saya mendapat rezeki batiniah yang amat berguna untuk saya. Ilmu yang baik yang saya boleh gunakan untuk selamanya dan ianya adalah untuk kebaikkan.Alhamduillah petua murah rezeki yang saya amalkan itu amat berkesan."


 Sebenarnya terpulang pada hati masing-masing yang penting kita usaha. Kan? Antara amalannya adalah 


1) Selawat ke atas Junjungan Nabi 100x selepas setiap kali solat
2) Baca surah Al-Waqiah sebelum tidur
3) Puasa setiap hari isnin dan khamis.


Amalkan dia tanpa henti selama 40 hari. InsyaALLAH! Ia akan sebati dengan kehidupan kita. Kalau perempuan yang tidak boleh puasa atas sebab2 tertentu. anda boleh puasa at least 3 hari dalam sebulan. 


Apa-apa pun semua bermula dengan niat yang baik dan kesudahannya selalunya baik-baik..


Sekadar berkongsi! Sharing is Caring!





"Tuhan telah menetapkan rezeki kita. Bukan pada jumlahnya, tetapi pada syaratnya."

Tuesday, May 10, 2011

Mula-mula berbiznes dulu...

Salam readers.
Segar dalam ingatan setahun setengah lepas masa my ex ckg datang berkongsi peluang perniagaan, masa tu blur2 lagi tapi memang cari biznes, masa tu igt nak bukak kedai lar, tapi xtau nk bukak kedai ape..sbb nak sgt lari dari kerja yang sama tiap2 hari di opis. Busan!! 

Tapi tak sangka Allah tunjukkan satu peluang bisnes. Tapi pada awalnya ade perasaan takut, getar2, conpius dan macam2 tapi dah ade orang nak bimbing kan, saya pun grab je! 

Kita ni mana pandai meniaga, pastu jual baju dalam wanita lagi lah tak logik. Masa tu mak memang menentang keras "mak tak percaya benda2 ni, dah byk mak buat, tp sume fail"  sometimes terpengaruh jugak lagi2 bila mak ckp cmni "Ade ke orang nak beli korset tu? dahlah mahal.." .... memang rasa disaiko je..tapi cekal je hati dan bulat hati dengan pemimpin. Kwn2 pun sama, ade yang ckp "ko tu laki , jual korset,boleh ke?".. tapi cekalkan je hati.!

Masa mule2 berniaga dulu, memang tak pandai tu tak pandai ni, Yelah kan, kita xbleh expect kita boleh jadi hebat in one or two months. But i learn slowly. At last rupanya senang sbb kita dah selalu buat. 

1st trip sy bersama company ni iaitu ke Beijing membuat kan saya lebih seronok and yakin. Time tu mak ayah dah bukak mata plus dengan income ribu riban tiap2 bulan sampai mak boleh reply msg cmni bila bgtau psl income "wow! simpan ye, jgn boros"


Now, Alhamdulillah. Semuanya bertukar..Pejam celik, pejam celik dan hampir 5 negara saya pergi dan kereta depan rumah dah bertukar menjadi lebih besar. Syukur sgt2 Allah kerana dia lebih tau apa yang kita nak.

tapi bila dah okey dalam bisnes, orang2 pun mule ckp "ye lah,,dia boleh lah berjaya, dia pandai cakap"...pulak dah. Saya cakap apa yg saya tau yang dikutip dari pengalaman, mana ade org masuk trus pndai cakap...hehehe..


Now , saya berbangga menjadi USAHAWAN PREMIUM BEAUTIFUL!!


new sexy billboard in town!!

Saturday, May 7, 2011

Testimoni Premium Beautiful!!

Salam.. Hari2 ada testimoni Premium Beautiful yang baru. So tapi tak dapat nak muatkan semua. So kalau ade masa free, Epul masukkan k. So hari ni nak cerita tentang seorang Pensyarah Kaunseling di Selangor. Baru je 2 bulan pakai PB dan terus nampak perubahan!

Nama: Farah Dianti
Umur: 25 tahun
Tempat: Sabak Bernam, Selangor.




Beliau cepat cari PB untuk perkahwinan beliau pada June ni. Konfemlah masa kahwin nanti akan kelihatan cantik berseri2.. Congratez Farah!! Brapa persalinan nanti??

Those yang tak lam lagi nak kahwin, cepat2 cari PB untuk hari bersejarah anda. Jangan sampai anda tak nak tengok gambar kahwin anda kerana bentuk badan anda!!


Ask me about Premium Beautiful Now!!


Sometimes yang epul jumpe, nak pakai Premium Beautiful tapi takut itu, takut ini. Macam2 alasan dan macam2 persepsi dibuat.. Belum cube, belum tau maa,,,,~ So Epul clearkan soklan2 standard yang orang nk tanya pasal PB ni..

Susah nak pakai x?

Saiz PB akan diukur mengikut saiz kamu, kamu akan terkejot time agent kami ukur nanti. Konfem masa pakai rasa slesa yang amat! Kalau pernah pakai, dah rasa ketat sgt or x slesa, konfem salah saiz~


Tak panas  ke?

Satu benda yang patut kamu tentang fabrik PB ni berteknologi AKWATEK dan AKWADYNE! Xpham ye mksudnya.Epul ringkas kan.. Kalu suasana sejuk kainnya akan mengecut dan badan kita suam, manakala kalu suasana panas, kainnya mengembang dan terasa tidak panas! Ia bertindak sebijik macam Besi~ So, bila pakai mmg xpanas... kalu panas, orang lain pun xpakai lar..~Takde langsung menyeksakan.

Berapa lama nak pakai?

Cukup sekadar 8 jam sehari. Tidak digalakkan lebih 10 jam. Cukup time pg keje dan balik keje cabut ar. Senang kan. dan banyakkan minum air ye..

Harga brapa?

RM2000 je kalau beli cash/card credit . Installment pun boleh RM200 sebulan selama setahun , so harga jadi RM2400. Kalau nak dapatkan dengan harga RM800, u can privately tanya Epul.

Warranty ade?

Konfem ade!! LIFETIME WARRANTY lagi!.. koyak ke, pin cabut ke, tetas ke.. tp percayalah , susah nak rosak. 

Pakai terus boleh nampak effect ke?

Lar... badan kita bukan tanah liat.! So, konsisten kan pakai. Kamu akan terkejut dalam sebulan dua, badan dah mula terbentuk. 


Betol ke ade FIR??

Ni hot question setelah ade yang meragui. Epul dah terang pasal ini banyak kali dan boleh rujuk di LINK ini. Xperlu nak pakai bateri ke ape ke utk dptkan FIR.hehe..kalau xde, camane banyak penyakit leh sembuh kak oi~

Kenapa mahal?

Bila pakai, baru tahu kenapa mahal. Barang bagus, konfem mahal. Tapi tak mahal dibandingkan dengan harga diri anda! Selalu client ckp "ptutlah mahal, sedap rupanya"


kalu ada lagi soklan2 yang meragukan... tanya je...~



BE CONFIDENT WITH PREMIUM BEAUTIFUL!!



Kejayaan Bersama Kumpulan!!

Tamat sahaja pakej Hong Kong baru-baru ini, banyak kejayaan diraih oleh kumpulan. Bila rakan kongsi kita berjaya, itulah kepuasan sebenar seorang pemimpin. Bulan lepas ada 2 orang lagi penerima jam tangan dari stokist kerana mencapai target sales : RM100,000.00 dalam masa sebulan..!! 



Yang pertama : Izza Farhana yang baru sahaja sertai team kami selama 3 bulan , terus dapat buat sales sebanyak RM100,000.00 dan apa yang kagum, beliau sangat jauh dengan pemimpin iaitu di Sabak Bernam tapi masih lagi buat bisnes dan bakal diterbangkan bersama kami ke HONG KONG bulan depan.Tahniah!!


Yang Kedua : Nurul Syifa merupakan seorang guru dan juga dapat buat sales sebanyak RM100,000.00 di Sabak Bernam sahaja! Beliau juga qualified tiket Hong Kong! Matlamat utama beliau berada dalam bisnes ini kerana ingin mengumpul wang untuk kahwin nanti!! Hajat beliau tercapai!! Tahniah!!!




Dan bila sampai sahaja di stokist, melihat nama saya di papan kenyataan!! Yeaaaay!! Saya bersama rakan kongsi qualified tabung kereta dan Noraini Abd Samad memperoleh pangkat DDM!! Tahniah!! Bangga kerana mu!!! 



bersama noraini di ladang epal, Perth!




Kepuasan berjaya rakan kongsi adalah sangat seronok! Tiada apa yang difikirkan oleh pemimpin selain ingin melihat rakan kongsi berjaya!! Moga bulan-bulan seterusnya lebih ramai lagi yang akan mengikut jejak langkah orang2 yang berjaya di atas! Go go go ! Jam tangan!!



Dengan ilmu yang sama, cara yang sama dan strategi yang sama mereka boleh berjaya, jika anda ingin sertai team kami:, contact me or ask me!!


The wind of PERTH!~~~~

Team yang baru balik dari PERTH~

Harga 5 baju ni rm2000... Dah nmpk team ragbi bukan PB ni~

..........