Tuesday, May 10, 2011

Mula-mula berbiznes dulu...

Salam readers.
Segar dalam ingatan setahun setengah lepas masa my ex ckg datang berkongsi peluang perniagaan, masa tu blur2 lagi tapi memang cari biznes, masa tu igt nak bukak kedai lar, tapi xtau nk bukak kedai ape..sbb nak sgt lari dari kerja yang sama tiap2 hari di opis. Busan!! 

Tapi tak sangka Allah tunjukkan satu peluang bisnes. Tapi pada awalnya ade perasaan takut, getar2, conpius dan macam2 tapi dah ade orang nak bimbing kan, saya pun grab je! 

Kita ni mana pandai meniaga, pastu jual baju dalam wanita lagi lah tak logik. Masa tu mak memang menentang keras "mak tak percaya benda2 ni, dah byk mak buat, tp sume fail"  sometimes terpengaruh jugak lagi2 bila mak ckp cmni "Ade ke orang nak beli korset tu? dahlah mahal.." .... memang rasa disaiko je..tapi cekal je hati dan bulat hati dengan pemimpin. Kwn2 pun sama, ade yang ckp "ko tu laki , jual korset,boleh ke?".. tapi cekalkan je hati.!

Masa mule2 berniaga dulu, memang tak pandai tu tak pandai ni, Yelah kan, kita xbleh expect kita boleh jadi hebat in one or two months. But i learn slowly. At last rupanya senang sbb kita dah selalu buat. 

1st trip sy bersama company ni iaitu ke Beijing membuat kan saya lebih seronok and yakin. Time tu mak ayah dah bukak mata plus dengan income ribu riban tiap2 bulan sampai mak boleh reply msg cmni bila bgtau psl income "wow! simpan ye, jgn boros"


Now, Alhamdulillah. Semuanya bertukar..Pejam celik, pejam celik dan hampir 5 negara saya pergi dan kereta depan rumah dah bertukar menjadi lebih besar. Syukur sgt2 Allah kerana dia lebih tau apa yang kita nak.

tapi bila dah okey dalam bisnes, orang2 pun mule ckp "ye lah,,dia boleh lah berjaya, dia pandai cakap"...pulak dah. Saya cakap apa yg saya tau yang dikutip dari pengalaman, mana ade org masuk trus pndai cakap...hehehe..


Now , saya berbangga menjadi USAHAWAN PREMIUM BEAUTIFUL!!


new sexy billboard in town!!

2 comments:

Adyshariz said...

salam...

dengar citer korset ni murah sebenarnya..tapi di jual dgn harga mahal..??? betul ke?

kalau betul, mcm tak berbalai nk beli dgn harga ribuan ringgit tapi harga sebenar amat murah..

Said Saiful Fazli said...

Oh, saya tau dari mana anda jumpe artikel tu.. Macam ni je, banyak beg tangan jenama LV or Coach yang tiruan dijual dipasaaran lagi2 di internet. tp LV original tetap ada dan utuh!. Kualiti konfem berbeza walaupun bentuknya sikit pun tak beza.

Sama dengan korset PB, yang tiruan banyak sangat ade, tapi cik boleh rasa sndiri perbezaannya. Kalu tidak , masakan company memberi service percuma seumur hidup. (yang tiruan tiada waranty) Semuanya kepada kualiti.

TQ sbb bertanya

..........