Thursday, December 30, 2010

The colours of 2010

Hurm... Hari ni hari last utk tahun 2010. Semua kegembiraan, keriangan, ksedihan dan dugaan telah dlalui. Alhamdulillah... umur aku masih panjang hingga tahun ini. Banyak lagi impian yang belum tercapai, banyak lagi jasa yang belum dibalas, banyak lagi kejayaan yang belum dikecapi.. Walaubagaimana pun, 2010 telah banyak mngukir senyuman, kejayaan dan kematangan dalam diri....

So, apa yang berlaku dlm tahun ini?? Kita review balik!


Januari!

Dapat jam tangan mewah Chornoforce from stokist for achieving target sales : RM100 000!!

February!

Im selected to attend DSM Seminar a Genting Highland!!


Seminar SM/SM!! Seronok!!

CDM ROADSHOW KUANTAN!!


March!

Holiday to Beijing for 6 days!

April!!

KIRANA THEATRE PRODUCTION terpilih dari 14 group negeri  yang layak ke MANISFESTASI TEATER KEBANGSAAN 2010 di Taman Budaya KL


Mei !!!
Reunion first SK Wira! Berjumpa balik ckg2 after 10 years!

Bulan penuh kesibukan!!

Julai!

Seminar DSM bwh CDM Kak Ana! (im selected)


Diraikan di The Mines utk Pangkat Diamond Sales Manager!


Diraikan di Kuantan utk Pangkat Senior Sales Manager!



 Blog ini dibuka!

Ogos!!

Sminar DIAMOND KALI KE II di KL... Lebih menyeronokkan!


September!

Raya ooi!!

Oktober!!

Holiday to Swiss n Germany!!




Disember!!

Ulangtahun company!!



Jadi Speaker utk Seminar SM/SSM!!



Alhamdulillah!!! 2010 penuh keindahan dan warna warni...
Semoga 2011 lebih bermakna dan bererti!!

Wednesday, December 29, 2010

Hot From Oven: IPAD!!




Here is my new partner....






i went to MACHINE MIDVALLEY yesterday.. every 5 minutes, i saw people walking out of the shops after buying this gadget!! Hot picks!!  Ini tak boleh jadi ni, i bought one lar...~ Sape2 yg nk pakai, i suggest belilah! 
Memang beeesssstt!!!

Tuesday, December 28, 2010

PREMIUM BEAUTIFUL

Haa? Premium Beautiful? 
 : What is Premium Beautiful?
:Oh..Premium Beautiful
:Why Premium Beautiful?
 :Is this Premium Beautiful??
:Lose Weight with Premium Beautiful ?
: Premium Beautiful ek? 
 : Premium Beautiful Superbrand?
 :Premium Beautiful eyh?? 
 : Premium Beautiful lar...! :
I got one set of Premium Beautiful!
 :Testimonial Premium Beautiful?
 : Here is Premium Beautiful?
: Premium Beautiful so cheap? 
:Yes ! Its Premium Beautiful
: Where is Premium Beautiful?  
: Premium Beautiful's agent! 
: Best corset? Premium Beautiful?
 :ha...? Premium Beautiful?
: i hv heard about Premium Beautiful
 : Installment for Premium Beautiful
 : Premium Beautiful in Klang Valley!  
:Premium Beautiful in Kuantan? 
: Premium Beautiful in Terengganu?? 
:Premium Beautiful in Sabah & Sarawak?  
: Premium Beautiful in Johor?
 :Premium Beautiful in Kedah?
 : Premium Beautiful for brides? 
 :Premium Beautiful for men? Pb ok ke?
:Business with Premium Beautiful?
:How to sell Premium Beautiful?






Everyone talking about PREMIUM BEAUTIFUL!!
So many questions!! So many opinions!!
You are now in the RIGHT BLOG!

AEPULL.BLOGSPOT.COM










Monday, December 27, 2010

Dilema Melayu kito!


Dikir Apa Erti Merdeka!
Dengar liriknya dan hayati nasihat2nya~
memang best!





Apa erti kemerdekaan
bagi umat melayu kito
xse terima perubahan
anak cucu jadi mangso

ore lain duk rebut pelue
xke kita duk tengok sajo
sede masa tetap berjale
sesaat dok tunggu kito

Dilema, dilema, dilema Melayu kito~

Bangsa lain hidup bersatu
Kita balah sama sekampung
bangsa lain koho maju
anak melayu masih mundur

ore kecek cayo slalu
angguk palo mace jepun
style zame dulu-dulu
jadi katok bawah purung

Dilema, dilema, dilema Melayu kito~

anok ore naik kapal terebe
anok ore kito naik teksi
anok ore jadi toke
anok kito jd kuli

anok ore jual bare
anok kita jom beli
xdok pitih rela berute
bare bini gadai lagi

Dilema, dilema, dilema Melayu kito~

anok ore baco buku
anok kita duk derat
anok ore masuk ke U
anok melayu penuh dale lokap

anok ore minum susu
anok melayu duk togok ubat
sampai bile kita nok maju
kalu xse ubah sikap

Dilema, dilema, dilema Melayu kito~

Kete ore kote marcedes
Kete kita morehmino
keto ore asap nipis
keto kta asap bungo

kete ore hidup ngan suis
keto kita mampus tolok sokmo
beli baru xde pitis
beli beras pn brutang sokmo

Dilema, dilema, dilema Melayu kito~

rumah ore rumah batu
rumah kita rumah atap
rumah ore pagar batu
rumah kita pagar kawat

rumah ore kapet beledu
rumah kita tikar karat
masa bekwah nyambut nantu
patah gelegar cabut tukat

Dilema, dilema, dilema Melayu kito~

Anok ore jd peniaga
anok kita jd petani
anok ore baju cap boyo
anak kita baju kuning

anok ore bahagio
anok kita duk pening
jadi mangsa dadah gangja
jadi mangsa budaya kuning

Dilema, dilema, dilema Melayu kito~

anok ore g masejid
anok kita duk tepi jale
anok ore gak duk ngatik
anok kita ko duk gewe

anok ore peragai baik
anok kita mace sete
ko duk cari bala penyakit
xse pk masa depe

Dilema, dilema, dilema Melayu kito~

apa erti kemerdekaan
bagi umat melayu kita
xse terima perubahan
anak cucu jadi mangsa

ore lain duk rebut pelue
xke kita duk tengok sajo
sede masa tetap berjale
sesaat dok tunggu kito


SAID SAIFUL FAZLI LIKES THIS!!

Family Day@Cherating!! ..........versi komek!


Haha! Cerita ni dah lama tapi lupe nak update kisah seterusnya! 

Kepada yang belum tgk kisah kami sebelum ini, ini antara aktiviti kumpulan kami iaitu 
FAMILY DAY DI CHERATING, PAHANG!!




takde idea









Harap2 lebih ramai lagi pemimpin2 usahawan PB pada family day next year!! Memang best kumpulan ni!!

p/s: Next year harap2 gi Sentosa Island pulak!


Saturday, December 25, 2010

Kita semua sama!


Cube perhatikan mereka ini....
Apa perbezaan mereka dengan kita?





 Irfan Khairi
Jutawan Muda Internet 

Datok Sosilawati
Jutawan Kosmetik Malaysia



 Mendiang Lim Goh Tong
Jutawan Genting Highland

Syed Mokhtar Al Bukhary
Jutawan Dermawan Melayu

Siti Rohana & Azlan Deraman
Jutawan Senyap Malaysia


Mereka semua sama dengan kita kan?
Ada mata, ada hidung, ada mulut... tapi apa yang membezakan mereka dengan kita?? bezanya hanya....
CARA PEMIKIRAN 

Bagaimana mereka boleh berjaya dalam hidup mereka, 
Bagaimana mereka telah mencapai apa yang mereka impikan?
Adakah nasib??

Bukan!! cume mereka berfikir, belajar dan bertindak! Itu sahaja! Simple kan? Tapi hanya 'sebab' itu kita telah jauh berbeza dengan kehidupan mereka!

Ubah pemikiran anda, katakan BOLEH setiap masa!! Buktikan orang kita pun boleh berjaya!!  Hargai hidup kita yang hanya sekali ini!! Jadilah manusia yang berguna!!


KEJAYAAN UNTUK KITA!!











kita pasti akan ukirkan kejayaan!
All the best pada team Malaysia!


"Engkau terunggul

Wajar "Standing In The Eyes Of The World"

Friday, December 24, 2010

Final Week for Cash Rebate!!

THIS IS YOUR FINAL WEEK
TO GET CASH REBATE FOR EACH PURCHASE
PREMIUM BEAUTIFUL!
0176673277
FREE TRIAL  N CONSULTANT!

In the company's history, this is the first time the company offers cash rebates!
Hurry up!!



Antara kelebihan2 di setiap part of PB:

SATU
Cup berbentuk piramid memegang payudara anda supaya tidak jatuh dan nipple tidak ke dalam ( To prevent breast cancer n lighten ur nipple)

DUA
 Menghalang lemak ke belakang

TIGA
Menguatkan rahim, mengemaskan perut serta menghilangkan strech mark

EMPAT
Memberi keseimbangan hormon2 wanita

TUJUH
Memecah lemak di perut dan memberi bentuk kepada pinggang anda,

LAPAN
Lubang pengudaraan untuk mengawal keputihan, pengaliran darah dan menghilangkan masalah bau pada wanita.

SEMBILAN
Tali yang boleh laras dan tidak mudah jatuh.

SEPULUH
 Lapisan tenunan di belakang yang mempunyai 2 lapisan yang menghalang lapisan lemak kehadapan semula.

SEBELAS
 Love shape yang boleh membentuk pinggul yang menarik.



............hurry up!!!

Thursday, December 23, 2010

Bagaimana memulakan perniagaan?


How to start a business?
What is the product i want to sell?
How to sell a product?
How to manage my time?


Is that the question is flying in ur head?
Read this article:



Hmm...
Cubalah Perniagaan Online !!! Memang menakjubkan!!
Anda boleh menjana pendapatan anda mahu mengikut kehendak anda dengan ONLINE SAHAJA!!
Bayangkan kedai anda hanya di dalam internet dan hanya perlu berada ditempat kerja dan melayan pelanggan melalui emel hanya 10 minit..!!

Tapi produk apa??

Saya cadangkan PREMIUM BEAUTIFUL!!
Korset No 1 di Malaysia yang mempunyai pengiktirafan SUPER BRAND (sng jual)

Ramai usahawan2 online sekarang tapi one of usahawan kami dijemput menjadi tetamu dl TV Show, HUJAH!!..





She is SALHA ZAIN, from housewife to successful entreprenuer of PREMIUM BEAUTIFUL!! Hanya menggunakan perniagaan online selama setahun, beliau dah biasa dgn income 5 figure!! It's PROVEN beb!

Now is your turn!! Housewife, clerk, doctor, engineer, lawyer, Bank officer, gov officer, teacher..anyone!!! Sangat senang! Semua orang boleh!

Come and sit down with me... i can share u the tips! Okey? Tak perlu bayar..~

0176673277

Wednesday, December 22, 2010

Wanita kerap kencing! Apa sebabnya?

Selalu kan, bila saya jumpe customer, customer akan cakap pasal dia kerap kencing! Dan beranggapan susah nak pakai PB. Tapi sebenarnya ada sebab disebalik wanita kerap kencing!


Salah satu sebab kenapa wanita kerap kencing adalah kerana rahim anda menindih pundi kencing anda dan menyebabkan pundi kencing anda tidak menampung air yang banyak!! 





Perasan tak kenapa orang sarat mengandung kerap kencing?? sebab bayi yang besar itu telah menindih pundi kencing! Tapi itu tak kesah... yang kesahnya, mengandung pun tak tapi kerap kencing, apa kes??

Semuanya kerana mungkin organ peranakan anda telah jatuh dan sukar untuk mengandung! Ada ramai member2 yang dah 2,3 tahun kahwin tak dpt anak bila ditanya kerap kencing atau tak, mereka mnjawab "ya!"

Ia disebabkan anda dah branak ramai or aktiviti2 lasak anda lakukan kan kerana organ pembiakan memang sensitif.

Dengan korset PB, bahagian LONG GIRDLE, ia mampu mengangkat rahim anda dengan sempurna. Lihat di bahagian bertanda B... ia menyerupai bentuk rahim anda kan??? itu lah fungsinya....!!

Memang hebat PREMIUM BEAUTIFUL ini!! Kepada mereka yang mengalami masalah yang sama!! Anda patut cuba!!

Get it now ladies!! Cash rebate will ending soon!!

0176673277
free trial n consultant!



Tuesday, December 21, 2010

Premium Beautiful : Khabar dari Terengganu kita!



Hello guys! 
Baru sampai dari Terengganu!! Wow!! Tidak sangka pasaran di Terengganu memang menggalakkan! Tak sangka orang ganu kita memang sporting! (negeri kelahiran sy tu...)..


Kali ini mak menemani anak terunanya ke Terengganu...

Bila sampai disana, terkezot melihat perubahan seorang costumer sy (skang dah jd agent), Ayu,29 thn... 

gambar 2 bulan lepas...



.
.
.
.
.
gambar hari ini....

Memang menakjubkan!! Sentuhan korset ajaib, Premium Beautiful!! Kalau anda masih igt, beliau pernah kuar dlm blog ni sebelum ini.

Fyi, beliau merupakan seorang akauntan berjaya yang mempunyai firma sendiri. Walaupun beliau telah selesa dgn pendapatan dr firmanya, masih lagi nk buat bisnes ini kerana tau produk ini memang boleh buat duit!!

teringat satu kata2... "orang berduit sentiasa akan fikir bagaimana gandakan pendapatan, orang tak berduit selalu akan berfikir sebaliknya" 

So, hari ni satu hari saya bantu Ayu meluaskan empayar di Terengganu! All the best utk Ayu!

Kalau nak saya pergi ke tempat anda untuk bukak pasaran, sila kol shaja..saya sedia bantu! Peluang memang terbuka kepada yang ingin berjaya!!

0176673277-Epul

................................................................>

Before balik, singgah umah uncle! Nampaknya uncle dpt lagi seorang cucu! Tahniah kepada spupu aku, Kay & Bada yang baru dpt cahaya mata pertama!!



Ada gaya seorang ayah tak??

P/s: hari ni di Terengganu, first time pakaikan PB budak umur 13 thn kerana badan beliau naik mendadak! Dah sama tinggi and besar dgn Ayu dah!
..........