Friday, July 30, 2010

orang nak jadi jutawan muda, bukan muflis muda!!


MUFLIS MUDA!!
Ramai eksekutif terjerat godaan kad kredit untuk hidup mewah

KUALA LUMPUR: Seramai 38,357 individu berusia 25 hingga 44 tahun diisytiharkan muflis di seluruh negara dalam tempoh 65 bulan sehingga Mei lalu, trend yang amat membimbangkan kerana status itu boleh menjejaskan masa depan golongan muda.
Ini bermakna
41 orang bankrap setiap hari yang antaranya berpunca daripada kegagalan menyelesaikan pinjaman sewa beli kenderaan, tidak dapat mengawal penggunaan kad kredit hingga banyak hutang tertunggak selain pinjaman peribadi.
Kebanyakan pemegang kad kredit di kalangan golongan muda menggunakan kemudahan itu untuk berbelanja barangan tidak penting, mewah serta mengeluarkan wang tunai untuk perbelanjaan harian. Ketua Pengarah Jabatan Insolvensi, Datuk Abdul Karim Abdul Jalil, berkata dalam tempoh itu, 80,348 kes direkodkan muflis membabitkan semua golongan.

“Sepanjang tempoh itu, golongan berusia 35 hingga 44 tahun paling ramai diisytiharkan bankrap".

Jika diambil kira jumlah tidak direkodkan iaitu merujuk kepada kes yang dilaporkan sebelum 2005, jumlah sebenar kes bankrap adalah 217,577 kes.

Laporan Khas oleh Mohd Aziz Ngah dan Alzahrin Alias
bminggu@bharian.com.my
2010/07/24

fakta nombor:
Jutawan Muda : 3898 orang
Muflis Muda : 38 357 orang


KALU DOK SEDOR LAGI DOK AHULAH!!!
CARI DUWET, BUKANG BUANG DUWET!!

Alangkah bestnya~



--> dapat membeli apa yang kita inginkan
--> ada wang yang terlebih cukup
--> ada kereta & rumah selesa
--> ada masa banyak untuk keluarga
--> mampu memberi pendidikan terbaik pada anak2
--> dapat bercuti ke destinasi terhebat dunia
--> mampu membalas jasa mak ayah sebelum mereka meninggalkan kita
--> bebas belenggu masalah kewangan,
--> bebas bekerja tanpa waktu yang ditetapkan...

Semuanya memang best, tapi jangan tinggalkan dengan angan2.
Mereka yang berjaya tidak pernah tahu mereka akan berjaya suatu hari nanti.Satu je beza mereka iaitu mereka mengambil PELUANG!!

KITA PUN BOLEH BERJAYA!!!

mulakan langkah!! jangan duduk sahaja!!
CEPAT AMBIL PELUANG!
rezeki tak datang bergolek oi~

belum bersedia???

Nak berjaya xperlu bersedia
kerana gagal boleh datang bile2 je..

Wednesday, July 28, 2010

Surat dah sampai!!



Yahoo~~
Akhirnya surat INSENTIF KE SWISS dan sampai.
Inilah rasa ketika surat insentif ke beijing dulu.

Seperti biasa dalam surat ini , syarikat akan memberitahu sume info
antaranya

Tarikh : 1 okt 10 -7 okt 10
Tempat berkumpul : KLIA, Level 5, Counter G
Masa berkumpul : 5.30 pm

Cuaca : 15C- 20C (siang) 0c-10c (malam)
Perbezaan masa: 6 jam
Mata wang : Swiss franc (CHF)

Penerbangan : Qatar Airways


dan jadual perjalanan

Hari pertama, bertolak dari KLIA ke Switzerland tp transit di Dubai


dan tiba di Zurich dan terus ke Schoenerwerd, Ballay Factory Outlet

dan after lunch bertolak ke Lucerne

Keesokannya, according to the schedule, kami akan pegi ke MT. TITLIS siap naik cable car lagi~

Then lunch dan terus ke LION MONUMENT

dan juga menenangkan fikiran di CHAPEL BRIDGE sambil ambil gambar..huhu

Pada hari ketiga, kami akan ke Wood Carving Shop di Brienz..

dan bersiar naik bot menikmati pemandangan dar Brienz ke Interlaken

dan after lunch kami akan bertolak ke BERNE iaitu terkenal as "Cultural World Heritage Sites" mcm gmbr bawah ni..

Hari Keempat di Swiss, kami akan ke Black Forest..

dan juga Cuckoo Clock Workshop yang terletak di Titisee


dan hari terakhir adalah aktiviti bebas dan for sure aku akan celebrate birthday aku pd hari tersebut (6 Oktober) di sana !!!
kepada semua qualifier ke SWISS bwh CDM Jue, jgn lupe beli hadiah siap2 kt sana..



dan pada 7hb kami akan bertolak ke Kuala Lumpur.

--------------------------tammat---------------------------

Ia pasti menjadi kenangan yang paling indah dalam hidup. Tak sangka, selepas i grab trus peluang keemasan dari seorang rakan yang kurang dikenali di sekolah 9 bulan lepas, i dah dapat 2 kali melancong percuma! ..
Alhamdulillah.~

Sekarang, i akan bgtau caranya pada anda,
hubungi saya for book appointment.~
0176673277

"selagi muda, selagi berdaya, jom jelajah satu dunia!!"




Tuesday, July 27, 2010

Caption this??



_________?
_________________?
__________?
_______________?
________________________?

Hot Picks!! ~shower filter

wow~
selama ini orang ingat BIOAURA hnya penapis air di dapur sahaja.
Tapi sekarang ia boleh berada di bilik mandi anda sekarang. Macam ni


Bukan sekadar hiasan yer..
Ia menapis KLORIN dan TOKSIK berlebihan yang ada dalam air kita.

fyi,
KLORIN pun boleh masuk ke dalam badan anda melalui mandi dan kumur,

BAHAYA!
kepada mereka yang sedang mengandung atau ada anak kecil,
Klorin itu menjadi makanan anak dalam kandungan dan effect besar pada otak anak.

kerana..
kandungan klorin dalam air makin meningkat dari hari ke hari,
kalu sesiapa perasan, semakin banyak bayi kena masuk balik hospital after 2 days bersalin..


BIOAURA SHOWER FILTER
direka untuk menapis segala KLORIN dan TOKSIN.
Airnya lebih halus dan segar semulajadi.

testimoni
Kawan saya di PEKAN menggunakan shower filter ini untuk kulitnya yg mengerutu dan berjerawat~, Alhamdulillah, after 1 week, mule kurang lagi2 di bahagian muke.

harga: RM 250
(pasang percuma)

DAPATKAN UNTUK CUCIAN MUKA ANDA LEBIH BERSIH DAN ANAK ANDA LEBIH SIHAT!!

0176673277


Monday, July 26, 2010

Cinta Yang Sempurna

video

Di kala ksibukan kerja, aku membina video ini,
sebagai tanda ingatan aku...

TONTON LAH~~~

Testimoni~~ Premium Beautiful


Pada suatu hari, ade lah seorang member aku g promote kt member ppuan satu produk korset kesihatan wanita yang terkenal, Premium Beautiful.. Budak perempuan tu lingkungan umur 24 ke atas dan belum berkahwin. Member aku citer, dia promote tapi perempuan tu jawab cmni

" xpelah, badan aku dah cantik dah, sihat dah..aku xde penyakit"

tapi member aku ni promote gak pakai untuk try je. Dia pun dengan degil2 akhirnya mencuba. Selepas seminggu pakai rasanya, die mengadu breast dia mule bernanah dan berdarah!!

mungkin seperti ini..huhu..

Dia pun panggil member aku ni, dia mengadu kesaikitan yang dialami. Member aku pun suggest utk jumpe doktor!!... selepas jumpe doktor, doktor sahkan itu simptom2 awal breast cancer

Terkejut perempuan itu dengar, dan rasanya dia amat bertuah kerana telah detect awal.. kerana ramai perempuan diluar sana masih tidak sedar tentang BREAST CANCER! ia terjadi pada sesiapa sahaja, berkahwin atau belum lelaki atau perempuan...

ada sedara aku mendapati ada nanah di breast nye, dia terus membuat rawatan mom o gram. Dia citer, alat tu kepit buah dadanya dan sakitnya macam nak mati kerana kepitan yang terlalu kuat itu... eeww~~

Premium Beautiful dapat mengesan awal penyakit ini.. kerana di cup korset ini ia mempunyai anti kanser dan ia berbentuk pyramid.. dan pelbagai lagi permasalahan wanita seperti
Period Pain, Keputihan, Peranakan, Usus dan macam2 lagi


korset premium beautiful


Hubungi saya untuk ukuran dan percubaan percuma!!
0176673277

"jangan sayang duit sangat sampai gadai kesihatan!!"

skadar ingin berkongsi~~~

Sunday, July 25, 2010

UPM ingat aku lagi~


Terkejot bile nampak pict ni..
sbb dah lama shoot cume tak ambik tahu bile kuar on
Serdang Mag~

tenkiu Sara Chan sbb ambik gambar ni dlm majalah tu..~

Monday, July 19, 2010

Minyak manyak naik woo~



Satu Malaysia terkejut bile tiba2 harga minyak naik sebanyak 5 sen bg setiap ron . Masyarakat sudah pening kepala memikirkannya. sampai ade nak bunuh diri mcm gambar bawah ni..~haha



Biasa lah... bila tau harga minyak naik, barang konfem naik.. itu naik, ini naik... GAJI ke TAK NAIK2.. hehe.. tapi nk wat camne, lumrah hidup dan kuasa belian berlalu terlalu rendah dan cepat sehingga kita pun tak dapat mengejarnya.

Aku rasa kita tak perlu buat seperti gmbr di bwh ini...kerana ia tak ubah ape2


ingat!
KITA TAK BOLEH UBAH DUNIA,
KITA YANG KENA UBAH DIRI KITA SENDIRI,

Kukuhkan ekonomi keluarga anda, conform tidak fenin kepala bila harga minyak..
Jangan segan untuk bertanya
0176673277


"Save money for a rainy day and guard against trouble"

Sunday, July 18, 2010

Poco-Poco

video

Inilah budaya kami jika ade seminar~~


Kepada semua rakan kongsi yang disayangi, rebutlah kerusi di dalam
SEMINAR SM/SSM
(under CDM JULIANA)
KL International Hotel ,KL | 8 Ogos 2010

kerana seminar ini sgt menerujakan dan menenteramkan jiwa dan raga kita di kala tensenan keje... percayalah...s xsabar tungu seminar ni..~~

Happy Besday Mak~

Selamat Hari Lahir Mak~
yang ke-52

Semoga panjang umur, murah rezeki dan sentiasa sihat..
Terima kasih kerana menyokong perjuangan anak teruna mu ini...

Hadiah dari ayah aku...
xsangka ayah aku romantik... tgk lah anaknya..~huhu

Hadiah dari aku..
Jubah dari Mekah~


Favorite Hair Cut Shop




MAROON
6.45 p.m
East Coast Mall..

layanan baik punye setimpal dengan harga~~

Strawberry Choc!


Last week, aku dengan rakan kongsi aku ke Cameron Highland atas urusan kerja. Bila sampai je disana, terus aku igt memori KPSM bacth aku yg dijayakan di cameron. Kursus tu mmg byk megajar aku. Tapi bile cari2 resort yang kotrg duduk tu, xjumpe... yang jumpenya ladang strawberry , ladang teh dan pasar sayur... memang shopping je lah...~



tapi kebanyakan strawberry wpun baru petik MASAM jugak.. yang penting, bawak balik ke stokis ktorg mkn dengan coklat..so terjadilah STRAWBERRY CHOC~
papepun strawberry kt beijing memang best n manis giler~~

strawberry di beijing~

Yang penting, aku lupe bawak baju sejuk g sana....~~ sejukkk~~

Saturday, July 17, 2010

Tahniah CDM Abg Abu


Last saturday, sume rakan2 kongsi di Kuantan, konvoi ke Kl untuk meraikan CDM baru dalam kumpulan , iaitu
CDM ABU HASSAN SHAUKI AHMAD
beliau merupakan suami CDM Kak Ju yang telah meletakkan jawatan as pengarah di salah sebuah jabatan kerajaan di Kuala Lumpur dan merupakan ahli CDM Bikers Club .Dengan Income puluhan ribu , hasil usaha beliau dlm 2 thn ni telah mengeluarkan 2 kereta mewah dan satu superbike BMW. Beliau sangat komited dengan rakan kongsi dan sentiasa membantu walaupun sideline.
Beliau percaya, keghairahan membuat sesuatu kerjaan akan membuahkan hasil lumayan dan kejayaan.
Teruja saya dengan beliau..~~

geng dari kuantan
dapat beg tangan BONIA, tp last2 Kak Ju yang dpt~

dapat laptop dari CBC

potong kek bersama isteri tersayang


Tahniah dari saya dan semua rakan kongsi saya.
Terima kasih kerana memberi sokongan.



Official Business Card


Akhirnya bisnes card aku sudeyh siap.. tahniah kepada penerima2 10 pertama..hehe.. simpan elok2..
kalau sape nak..mintak ek..~huhu

Perth , Australia

Great News!!~~
Belum sempat kami ke SWISS bulan 10 ini,
Syarikat telah membuka peluang melancong PERCUMA ke

PERTH AUSTRALIA

Wow, ke benua Australia lak lepas ini.. jom intai2~



Antara yang terkenal di PERTH adalah Ladang Epal dan Kilang Coklat...
sesiapa yang belum pernah pg melancong atau honeymoon~~
Ini peluang anda untuk sertai kami menjelajahi benua Australia secara PERCUMA!!!

Book for Appoinment

0176673277

Friday, July 16, 2010

Diamond!


Alhamdulillah
sekian lama aku tunggu, aku telah diraikan di majlis yang sgt gilang gemilang kerana kenaikan pangkat ke
DIAMOND SALES MANAGER
dan ambil masa 4 bulan shaja. Secara jujurnya, seumur hidup aku, tidak pernah diraikan sebegini. Kalau di opis, birthday kita pun kkadang xigt, ini pulak nak meraikan....
antara detik2 manis di MIECC , The Mines



Terima kasih syarikat, Stokis B32, CDM Kak Ana dan CDM Abg Lan,
CDM Kak Ju dan CDM Abg Abu,
CDM Kak Lini dan Abg Ayie,
sideline2 yang sgr supportive
dan juga rakan kongsi yang sgt sy sayangi...

Terima kasih atas bunga2 anda, hadiah2 anda...


Credit to cameraman, SHAHRUDDIN ABD RAHMAN..

..........