Friday, May 25, 2012

Shopping Crazee in Holland!


Happy Saturday guys!!
Tenkiu kerana sentiasa sapot saidsaiful.com. Sebenarnya crite Holland belom habis lagi. Ni tang shopping nye pulaks lar. 

Ni 2nd time g europe. Masa 1st pegi Swiss, masa tu baru pangkat DSM and masa tu bwk brapa hinggit je. Skadar duk tengok2 orang shopping jelah.. Masa tu memang terbakar je, so dah bertekad kalau pg europe lagi, nak balas dendam...!!

Yeaahh!! Inilah hasil balas dendam!! hehehehe ..:)







Satu luggage ni full of souvenir dari Holland utk biz partners!! Skang ni ade lgi lebh2...



My Precious........



My first Louis Vuitton wallet and beg yang dah idamkan sekian lama... Puas!! Kat LV Malaysia, beg tu harga Rm5500 tp kt Europe murah sket...:)



Satu lagi ladies handbag juga dirembat.....

Ni lah yang memberatkan beg aku... Coklat Belgium yang sgt shedaappppp!!!


Ni juga dalam target. DIAMOND GASSAN. Most famous diamond kt Europe. Kalau orang dtg Holland, mesti dtg sini. Bezanya Gassan mempunyai 121 'cuts' berbanding diamond lain di dunia yang hanya 59 'cuts'!!So memang lg bersinar2 ler.... So, satu utk mummy sempena hari ibu dan satu lagi ready untuk.............




 Ni lah kilangnya.... pegi naik cruise...



Puas cari kasut and last beli kasut ni.... sgt suke sbb baldu biru dan selesa..!!




Sempat rembat 2 jam...!! Just Cavvalli di Belgium dan  Fossil di Holland..!





Mak pesan nak wallet je tapi beli skali handbeg from 
Donna Karan New York~




Kemeja2 and Tshirt..



Pergghhh!! Memang puas hati shopping sampai terlebih muatan luggage..hahaha!! Tp pandai2 ar bawa naik flight!! 


Bila duk kira2... habis hampir RM30K kt sana..!! Takpe...hadiah untuk diri sendiri dan balik mesti kena berniaga besar lagi ni....:-



Monday, May 21, 2012

'Luxury Watch' Achievers~~(April '12)


Weeeehuuuu!!
Sabtu Ahad baru2 ni memang bz sbb full the event.. So, kita update dgn event pertama.! Sperti biasa , setiap bulan mesti ade pemenang jam tangan yang achieve sales target RM 100,000.00 dalam masa satu bulan!! So, ni dia pmenangnya..~





DSM WANY MEDNOUR- Goverment Officer dari Seremban. Kenal melalui blog dan skang dah jadi kawan baik.


DSM HAIDA- Cikgu dari JB yang baru sahaja meletakkan jawatan krn ingin Fulltime dalam bisnes PB ni. Now networking luas sehingga ke Pantai Timur hanya melalui FACEBOOK!! 

DSM AINI- Seorang Cikgu yang fight jam tgn dalam keadaan kurang sihat kerana baru mengandung tp bukan alasan utk fight jam tgn! Hasilnya baru berbisnes 3 bulan, income bulan lepas hampir cecah RM15k!!! Congratez!!




Dengan semua pemenang jam tgn dari OMG grup!! Hasil air tgn emas CDM JULIANA
(Credit gambar- The Malaya)



 Sesi tunjuk jam masing2.....!!!



Gelombang Orange di B32!! So siapa qualifier bulan ni???

*Pict Credit to Aniz Cimaloi & The Malaya~~

Wednesday, May 16, 2012

2 years in RED BLACK theme!!


Salam guys..!! 
Tenkiu for the loyal readers and supporters kerana pageviews skang dah cecah '1000' sehari!! Dan epul akan sentiasa hapdet blog dari semasa ke semasa...! 

So, tadi bila belek2 album gambar dalam PC ni, teringat gambar2 lama...!! 2 tahun dalam tema Hitam Merah but i will make sure dat each Diamond Night mesti penampilan berbeza...~ mesti!

Let's check it out..~




Ni masa mula2 pergi diamond nite.. rasanya pakai baju kerja je.. mana merahnya?


Ni adalah common lelaki dgn merah hitam. Tak igt coat tu beli mana tp mmg murah lar..tak sampai rm300.





Wah, ni dah start nk bergaya.. Tie silang with brooch (idea shah) dgn vest!! Smart jugak lah.!! tq Shah!!





Ni masa ulangtahun!! Masa ni ngah fight DDM, sampai takde masa nk beli baju. So pakai baju merah Polo and Tie mcm stokin tu beli kt Swiss...~





Ni dah upgrade lar... the coat still sama cume Epul ubah the Tie.. Swarovski Tie beli kt KLCC. Memang sahaja wat hitam n silver!! 







Masa ni gabung vest n coat, Coat from ZARA. then letak brooch jugak on the tie! Idea my fren Lina. Nampak lebh yakin! huhuh!! :)






\\
Ni time photoshoot utk majalah CDM. Gabung Tie Swarovski and Baju merah menyala by POLO.






Wah... ni mmg lain sket!! baju from Rizman Ruzaini... memang sarat..!! khas utk Anugerah CDM last year!!





and the latest.....




Silver Coat and Ruche Tie!! Masa ni pergi Diamond Nite dgn Title CDM!! Saja pilih Silver sbb dah biasa dgn hitam ...!! huhu!!



so, next diamond nite nk pakai cmne?









Friday, May 11, 2012

Alhamdulilah... Solid 5 figure income!! :)


Alhamdulillah....
Sekali lagi pecah rekod diri sendiri dan juga rakan kongsi~~
Hasil berbisnes dgn baju dalam PREMIUM BEAUTIFUL....

so hari ini merupakan hari senyum saya bila tengok akaun bank....

.
.
.
.
.
V




(akta kerahsiaan)

dalam 6 jenis bonus dalam bisnes ni , ade 2 bonus yang mengejotkan, iaitu bonus wawasan cecah 10k dan tabung kereta hampir cecah 6k!!! yahooooo.....!!! rasa lebih semangat utk kerja kuat!!

dan bukan sahaja Epul tersenyum, biz partner turut rasa.....Alhamdulillah~







Tq mentor2 ku!! Jom buat savings dalam hidup utk rasa hidup lebih selamat dan puas!! PM me or my biz partner utk jadi part of us!!
0176673277

Tuesday, May 8, 2012

Keju, Terompah & Kincir Angin (Day 4)

Hye.. berhabukss habis blog ini. Maklumlah kalau hujung bulan dan hujung pakej memang akan bz lagi tapi hari2 tringat nak hapdet blog.!! So pasni kita akan ketahui siapa qualifiers Guangzhou!! weeehu!!

So, today nak sambung cerita pasal moment2 di Holland hari tu!! Tak habis lag kan? so on day 4.. kami dibawa ke Kilang Keju sambil pakai Terompah dan melihat kincir angin antik.!! 3 benda di satu tempat... !Ksejukannya jgn ditanya lah.. memang sejjuuuuukkkk!~~~!!

Sampai je terus gambar ramai2..takut berpecah nanti...


Itulah kincir angin yang jadi kebanggaan HOLLAND...! Cantekkss!




Then ke Kilang Keju!! Semuanya Homemade...~~ siap tunjukkan proses buat keju dan bahan2nya lagi..~






Then melompat trus ke Kilang terompah...!! Memang cantik!! Patut beli sbb selesa! So.. sesiapa yang datang wajib beli ini ye...~~



Demo buat terompah~ nampak senang tapi perlukan kepakaran jugak!!






 
 Ingat nak beli yang ni tapi tak jual rupanya... hehehehe...!! :)

Yang ni lagi bessttt!!  Boleh jadikan katil...hahahaha!! 



Pose wajib berbaringan (dengan LV idaman)  ala2 hindustan... tapi muka i mcm hero Tamil ..cmane ni?? hehhe :)


to be continued.....

..........