Wednesday, January 30, 2013

Christian Louboutin Spiked n Studded!

Arghh! Christian Louboutin men's loafer honestly makes me crazy.!
Might be in my paris wishlist.!
I hope , i hope , i hope..!!

Average price : rm3000-4000
























Which one? Takkan nk beli sume..

- Posted using BlogPress from my iPhone5

Sunday, January 27, 2013

Create yourself

U dont need to find yourself or get to know who you are .u just have to create
A NEW YOU..!!




- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, January 25, 2013

My Korea Story.. (part 2)



Hari kedua kami masuk Gyeongbokgung Palace.! Kire tempat wajib kalau datang Korea.!  So datang sini ambik gambar lerr... caaannteeekk!! really2 koreaa.!








Masuk sini kena bayar tapi tak igt berapa harga tiket. So dalam ni banyak giler salji. So, ape lagi bergolek dengan salji je lar..!! dah 2 tahun tak jumpe salji... haha..






Lepas puas 3 jam main salji. Kami dibawa makan makanan Korea. Kuahnya rupa mcm tomyam tapi bukan tomyam. Then ikan bakar dan makanan wajib korea adalah Kim Chi. Dgr kata, wanita2 di sini wajib tahu buat kimchi before getting married. ! wuuhu..!



Lepas makan... we went shopping


Shopping..


Shopping...


Shopping...


till night...



then last mlm tu ke Seoul Tower..! Masa ni suhu dah -8'C .. Memang sejukbeku. Tangan tak rasa pape.! Kami naik bus kali ni. Nak rasa naik bus plak. Lebeh kurang mcm rapid bus je.! heheh..



dan kat sini jugak orang wjib letak LOCKS sbg tanda pernah sampai sini..! Berjuta locks ada kt sini dan yang kami tau Scha n Awal punya lock pun ada. Kalau sesiapa yang dtg cari Lock ktorg..!!




to be continued....

my Korea trip (original story)

Hello guys..!
Baru ada moood and masa nak bercerita. Act balik je dr Korea that day, terus full of activity..! Dengan 2-3 wedding bestfriend, birthday party and paling happening was our SM/SSM recognization ..! So congratez but wait for post on that. Now nak cerita pasal KOREA..!!

It was a short trip act..! and this is ma first time pergi dgn duit sendiri (slama ni company tanggung kan..) heheh.. So rasa kan lah...!! Memang terfikir nak pergi Korea dah lama at last dapat jugak.! Syukur.!




This time bawak my litle bro (lain mak lain bapak) pergi skali since dia pun sllu ckp nk rasa snow.. ! Before pergi act dah tempah sorang student Malaysia kt sana yang mmg ambil upah utk jd tourist guide, so senanglah keje ktorg xpyh nak study lbih2 psl Seoul.


So, kami pilih MAS dan penerbangan ambil masa 5-6 jam..!( mcm pergi beijing) . So sesampai je kt sana, keluar dr flight, terus ada asap kuar dr mulut. ehhee... truja2..! So kami sampai sana subuh dan trus start perjalanan.

Ni lah student Malaysia yang guide kami disana. Izzudin.dari Terengganu tapi muka dah mcm orang Korea.!


Kami kat sana naik train je dan namanya SUBWAY! yum yum! Subway kat sini ada 12 Line..! memang akan sesat kalau tak study btol2 or donlod apps kt iphone !



Mula2 pg check in hotel dan terus pergi LOTTEWORLD. Its a theme park lbh kurang spt DISNEYLAND tp sini lebh adventure.Spatutnya pg Everland tapi byk game tutup bcoz of snow! So tmpat ni  ada 2 bahagian, indoor and outdoor..! Haa.. mcm genting tapi Lotteworld lg byk games..!







tak semua naik sbb tak sempat tapi paling menakutkan adalah roller coaster yg outdoor.! bygkan hnya ikat bhagian pinggang.! melayang ktorg.



ni videonya....

                           

Then ktorg patutnya Si Din tu nak bawak tempat Ski tapi ktorg mcm xlarat plak, trus decide blk hotel tapi sebelum balik pekena Briyani Pak India. Owner dia is from Pakistan. very friendly ..!

Hambek kau! Punya bnyk..! Tido kekenyangan..


Then solat di Itaewon! Rasanya ni masjid plg besar di sini dan rupanya Kerajaan Malaysia pyumbang paling tinggi ketika nak beli tapak masjid ni..! Bangge jap ;)



zzzzz..............

Yang paling terkejot keesokannya..! Bangun je pagi ... its SNOWINGGG!!!! Besssttt!


Then pg  breakfast kt Kebab Turkish!! Shedaappp..!!



Terus ke Museum tengok 4D sjarah Seoul and learn how to write our name in korea langguage.! Interesting!






!



to be continued......

















Upgrade ..!! (I can't help it)

Lebih ringan
Lebih laju
Lebih nipis
Lebih panjang
Lebih keseronokan
Lebih ruang
Dan lebih YAKIN....



- Posted using BlogPress from my iPhone
..........