Friday, November 5, 2010

Perth Wishlist!! : Nak beli apa kt sana??


Helllooooo..... happy saturday!!

Hmm... nampaknya tak sabar2 nk pergi PERTH next year.
Apa yang ek nak beli kt sana???
So, i got my personal wishlist!!

1st : CHOCOLATE FOUNTAIN!!

haaa... mmg mengiurkan bli tgk fountain mcm ni kan. Sesuai diletakkan ketika majlis2 hari jadi, raya, kenduri... tahlil (eh..sesuai ke).. Sbb di PERTH memang terkenal dengan chocolate fountain. So, mmg kena beli satu ni..

2nd : CHOCOLATE TRUFFLES

Dalam banyak2 coklat kat sana, Truffles ni paling terkenal. Tak tahu kenape, mungkin sedap kot. Ada dlm bentuk duit2, box, bar dan macam. Ada yg jualper kilo pun ada... tp mmg muraaaahhh!!!

3rd: COFFEE MAKER


hari tu kt Swiss, terlupa nak beli, tapi takpe.. rupanya kt Perth ada kilang buat coffee maker.Conformlah murrraaahh!!. Masa kt swiss, roommate aku dalam sejam godek2 coffee maker kt hotel tu, tak tahu guna.. takpe..kita baca manual.. hahah!!

4th : WAFFLE MAKER


Aik... asyik beli sume maker2 je ni.. nk bukak gerai ke.. hehe.. takdelah.. Waffle maker ni memang terkenal dan murah kt sana. Mcm kita mesin wat karipap, haa.. dorang biasa wat waffle..

5th: AUSTRALIAN OPAL


Ha, yang ni aku kena fikir2 dulu nak beli ke tidak. Gurlfren pun xde apatah lagi bini. Hmm..beli kt mak je kot.. Opal ni mmg ada kt Australia shaja.. dah nama Australian Opal kan.. memang cantik dan menjadi kegilaan ramai wanita..

6th: DAVID JONES & HARBOUR TOWN


Kt sana memang terkenal dengan David Jones & Houbour Town!!, so memang kena beli satu dari sana bawak balik Malaysia.


7th : PERTH SOUVINIERS

yang memang wajib ar.. kena penuhkan almari kaca mak aku. Katanya , biar sampai penuh dalam 5 negara punya ole2, baru beli almari kaca baru!!.. ahahha..!!


Hmm.. ada lagi tak yang tertinggal?? Haa, to all qualifiers , jangan lupe sediakan bajet yang secukupnya sbb tak best kalu melancong takde bajet.. dan sediakan wishlist korang sendiri... !! Sape2 yng nk pesan, bgtau lar.. sy akan upkan 30% harga...hehehe!!

4 comments:

dotdlegend said...

epul.. sandwich maker tu cam best je. eheheh

Said Saiful Fazli said...

sandwich? tu waffle maker ler,... tp nk apply wat sandwich pun okey...hhaha

dotdlegend said...

ehh silapp.. heheh waffle maker. aku mmg cari mende alah ni wei. tapi apsal jauh sgt ko nak mmbeli nye wei?? hhehe

Said Saiful Fazli said...

kt sana muraaahhh!! dan mcm2 bentuk ada..bukan bulat je, ade bntuk gajah, kangaroo, love...macam2 lg...
kt sini cucur badak, kt sana waffle badak..hahaha

..........