Tuesday, December 25, 2012

Fear Factor ..!!

Salam.

Kalau u guys nak tau, masa mula-mula nak cebur bisnes ni memang TAKOOT yang amat. Bayangkan kat sekolah atau universiti dulu tak pernah berniaga apa2 walaupun pensil sebatang. Sebab im not a kind of yang suka promote2 barang ..eewww!! Siyes memang jauh sgt..! Im a kind of yang bagi service pada orang tp bukan prmote barang.






Masa mula2 jumpe bisnes plan ni, balik tak boleh tido. Siap sebelum tido ambil balik biznes plan n baca balik.
fyi, yang paling said takut adalah;


Takut tak jadi
Takut barang tak dapat jual
Takut modal and rugi
 Takut ada rakan bisnes


dan masa tu plak debar nak bgtau mak pasal bisnes2 ni.  Sebab dulu memang mak dah buat mcm2 , memang FAIL! 



Pastu esokkan tu memang bgtau terus pada mak. Dah agak kena bising punya. Siap cakap " Jual baju dalam? gila ke?"  pastu cakap "siapa nk beli korset mahal2 ni?"  masa tu hampir down dah. Mana taknya tak dpt restu mak. KONFEM TAK JADI.


TAPI, memang thankz a lot lah pada Kak Lini krn bg jaminan gila2 pada Said dulu.. Ingat lagi dia ckp " Mak memang tak bg sbb dia xpaham, tugas kita bg lebih je pada dia, bukan tnya pada pendapat dia sbb dia bukan org bisnes. Sama spt said sakit gigi pegi tanya mekanik kereta, memang tak dpt jwb punya"

hmmm... betul jugakk. So dengan segala hormatnya saya SIGN UP!!!



Honestly, bila dah sign up and amik barang, TAKOOT tu terus hilang! Seyes..! Tak tahu hilang mana? padahal barang tak jual lagi. Sampai terfikir, :"kenapa aku takot sgt dulu.." gelak sorang2.hehe..  Siap next month tu dapat rm4500 lagi and kebetolan waktu raya, memang tepatlah masanya..

then NOW, after 3 years. masih teringat2 lagi waktu mula2 nak join. Memang TAKOOT! tapi mentor CDM Kak Ana pernah cakap " takot tu normal, tapi kalau tak takut tu tak normal" so terus sjuk hati..


Seyesly, kalau said masih ikotkan takut t, takkan dpt pape sekarang ni. Act bila fikir2 balik kenapa nak takut? Yelahkan , mentor kita ada setiap masa and betul2 nak bantu kita, kenapa kita nak tolak..? betul tak? Said just anggap Kak Lini tu perantara yang dihantar oleh Allah.. Alhamdulillah, memang betul!  Betapa bykkan rezeki Allah bagi dengan bantuan Kak Lini...! Sebab tu rasa appreciate sgt sampai orang cakap pape pasal Kak Lini memang tak boleh terima.


3 tahun lepas..

masa mula2 join bisnes


If u guys yang berminat buat bisnes OR tak minat bisnes dan memang sekadar nak dpt pasif income tapi MASIH TAKUT, dont worry.. leader anda sentiasa bersama dengan anda untuk bantu anda .! Bagi diri anda peluang :)


Ingat , jangan letak SYARAT untuk berjaya. Rugi besar..!! 



TAKUT tu memang tak bg kita apa-apa. Ia membuat kita berada di tempat yg sama atau lg teruk. Just move on! pemimpin sentiasa bersama..!




Kami rasa selamat ni bawah OMG!!



"Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure." 



p/s: rebat Premium Beautiful dah nak habis.! Grab bfore masuk 2013!!





2 comments:

Asyraf Azizan said...

kenal bilik tu.hehe...

Said Saiful said...

bilik yang byk jasa dulu.. ehhe

..........