Wednesday, March 9, 2011

5 Minutes with SAID SAIFUL FAZLI

in memory: artiket ni dalam ASTRO VIEW megazine dulu...


Salam to all readers~ 
Ramai yang email, sms and tanya directly face to face dengan saya soalan yang sama. So, hari ni epul nak jawab terus semua soalan yang sentiasa diajukan...boleyh??? kalau tak boleyh, nak citer gak~!




1) Brapa lama dah EPUL terlibat dengan bisnes PREMIUM BEAUTIFUL?? Nampak cepat u naik~


Setahun, Dua Bulan. Dengan strategi kumpulan memang akan cepat. Ramai lagi usahawan yang lagi cepat dari i act coz of our long term biz plan~

2) Kenapa you buat biz ni? Memang MINAT biz ni dari kecik ke? 


I buat biznes ni sbb i rasa i perlu buat bisnes kerana impian i besar. Dulu dengan mkan gaji i tpksa sekat diri i untuk bbuat apa2 malahan ssh nak hulur pd mak ayah. I cakap xbleh jadi, mesti kena buat something.


Minat?? TAK MINAT LANGSUNG. I dari kecik tak pernah buat bisnes ape2 pun sbb dlm kepala i nak keje best2, nak pakai tie smart2, masuk kol 8 blk kol 5 tapi lama2 i keje i rasa bosan and xbleh saving langsung. Masuk dan keluar macam tu je. So, mula2 buat biz mmg tak minat tapi after 2 months, duit ribu riban masuk..terus jadi minat...huhu


3) Bagaimana lelaki boleh buat biz korset wanita? (hot question)


Actually, jangan hadkan diri untuk boleh and tak boleh. Masa i pergi stokist, i tgk belambak lelaki buat, i pun tanya2 and belajar. Bila dah banyak tips, jadi senang ar nak buat. Tapi kalu wanita buat, lagi senang~ 




4) Brapa umur you sekarang ? muka nampak muda sgt (cewwaah, nampok sgt menipu)


24...bulan 10 ni masuk 25.. tak khwin lagi (xtnya pun)


5) Sesetengah orang cakap perniagaan ini bermusim, kepada you pilih perniagaan ni sampai berhenti kerja ? (hot question)


Hurm.. percaya kepada rezeki Allah dan rezeki dalam perniagaan. Bisnes bersama premium beautiful ni dah 12 tahun tapi i tgk bisnes makin meletop2 sbb bila produk hebat,so bisnes ini takkan jadi bermusim. Agak2 korang ada tak musim orang tak pakai baju dalam??


Bila berbisnes dgn PB dalam setahun, i boleh dapat hampir 100k (accm). Kalau dengan i mkn gji dulu, 8 tahun kerja baru dapat 100k tapi confirm i xbleh saving langsung. Sbb tu i buat bisnes. 


6)  Senang tak buat biz ni?


Mudah sgt,permintaan tinggi sbb tu sales i boleh capat 300k sebulan~.Bisnes ni memang mudah kalau tahu caranya.Bg i, kalau brg murah macamana pun tapi kalau tak tau cara nak jual, konfem tak laku jugak...btol tak?


7) Macamana masa u mula2 nak buat biz ni? i msh rasa takut lar..


Mula2, memang lar.. tapi cube fikir, takut hidup susah ke takut hidup senang??


8) Apa prasaan u bila umur you 25 dah miliki sebuah merc?? (hot question)


Bangga!! Tak Percaya! tapi mungkin u guys tgk i je, bile u guys pergi kt biz center ktorg, belambak umur muda mcm i pakai keta lagi mewah dari i...




ok lah... harap terjawab...pasni ade lagi....kalu ade lagi question, bgtau je~


"BE PART OF OUR TEAM!"

bersama beberapa leader dibawah kepimpinan EPUL!



2 comments:

aisya said...

suka ler baca yg ni said

Jue The Wonder said...

Memang HOTTTT!!! Jangan tanye banyak soalan je guys...jom kite buat jawapan plak...tapi kite bleh pilih jawapan yang syiokkk atau jawapan yang kureeeng syiok...fikir2 kan...dan selamat beramal...:p

..........