Thursday, February 17, 2011

How to Use FACEBOOK for BUSINESS??

Salam Guys!!
Memang kehidupan sekarang totally berubah kan sbb most of people dah ade facebook as important as IC. Haha.. Bkn golongan remaja dan dewasa sahaja, mak ayah, nenek, ketua kampung ,jiran, mak mertua semua dah ade Facebook! Memang menyeronokkan kan? Habis semua kita tau tentang life orang lain ni,,~

But , some people (termasuk aku) ambik peluang yang baik dengan expand the biznes via FACEBOOK!

Why FACEBOOK??

Korang tentu tahu 1.9 billion orang tahu menggunakan internet dan dari jumlah tersebut, 586 juta ialah pengguna facebook dinyatakan pada 20hb Disember 2010 dan ianya akan terus meningkat setiap hari..korang juga tahu 293.6 juta orang asia berada di facebook!!

Peratus menunjukkan sebanyak 50% dari peratus di atas adalah ORANG ASIA yang aktif menggunakan FACEBOOK. Wow!! Luar Biasa Hebat kan!!.
 
Jom Tengok 4 negara yang berdekatan dengan Malaysia, antaranya;-

9,544,960 darinya adalah orang (Malaysia) 

2,457,160 adalah dari (Singapura)  
44,327,040 (Brunei) 
32,128,660 (Indonesia)
ini tidak termasuk negara-negara asia yang lain.. ramaikan!!


So, bila kita berbisnes dengan FACEBOOK, produk kita bukan mempunyai pasaran tempatan, malahan di luar negara!! Ini lah masa kita ingin memecahkan kaca penghalang kita untuk memasarkan ke LUAR NEGARA!! 

So, hari ni epul nak beri contoh bagaimana seorang housewife leh tukar jadi usahawan wanita yang berjaya. Salha!! Beliau baru sahaja dinobatkan as "CROWN DIAMOND MANAGER" dengan income 40 k sebulan dengan memiliki kereta idamannya BMW!! Woow!! Housewife leh pakai BMW?? Can u imagine?? dengan hanya menggunakan FACEBOOK!!! 

Salha (left) bersama pemimpin kami..Kak Ju
Lihatlah pemikiran seorang surirumah yang begitu positif dan mengambil peluang baik di FACEBOOK untuk memasarkan produk ini. Dengan berbiznes dengan Premium Beautiful selama 1 tahun , belaiu telah diterbangkan ke 3 buah negara bersama suami tercinta dengan PERCUMA....syook nya!!!


Beliau juga pernah muncul di rancangan TV HUJAH di TV9 pd okt 2010 lepas..Hebatkan? Dari orang biasa2 leh jadi orang luar biasa dengan mengambil peluang shaja!! Rangkaian beliau bukan sahaja di Malaysia, tapi di beberapa buah negara di Asia dan Eropah!! Teruja! Hanya setahun!!

So, nak tahu bagaimana kami berbiznes ni FACEBOOK? 
and hidup kami berubah totally dengan FACEBOOK?


Book your appointment!!
0176673277

 BE THE NEXT TOP
   
ENTREPRENUER!!

2 comments:

saadiah said...

berminat sgt
nanti sya setkn appmnt leyh?

Said Saiful Fazli said...

boleh.. kol shaja saya 0176673277 or sms ..okey?

..........